Pages Menu
Rss
Categories Menu
Vinkkejä yrityksen pyörittämiseen

Vinkkejä yrityksen pyörittämiseen

Kun kaikki alkuhässäkkä on jo ohi, ja yritys jo pystyssä, mitäs sitten tehdä? Menestyvä yritys ei kuitenkaan itse itseään pyöritä sinun vetäytyessäsi takavasemmalle, tyytyväisenä aikaansaannokseesi.

 

Pidä itsesi ajantasalla, tarvittaessa kouluta itseäsi. Maailma ja tekniikka muuttuu kokoajan, ja kovalla vauhdilla muuttuukin, ja ajantasalla pysyminen on yrityksellesi ja imagollesi hyväksi. Ja aina voi kouluttaa itseään lisää, liiketaloustaitoja on hyvä hankkia ja pitää ajan tasalla.

 

Asiakasvirtojen ylläpito voi olla haastavaa, uuden yrityksen ilmestyessä voi kiinnostus ja uteliaisuus johdattaa monenlaista väkeä yritykseesi, mutta ajan kuluessa pitäisi asiakaskunta löytää ja pitää vakituisena.

 

Yrityksen käynnistyessä ja aloittaessa toimintansa varsinainen työnteko vasta alkaa, ja silloin pitäisi erityisesti panostaa mainostamiseen. Älä epäröi mainostaa monilla eri tavoilla, ja kysy kanssayrittäjiltä mitä tapoja he ovat kokeilleet, ja mikä on tuottanut eniten tulosta. Sanomalehdissä mainostaminen, autoon laitettavat tarrat, käyntikortit, mieti kaikki vaihtoehdot.  Sosiaalisen median tärkeyttä ei voi nykymaailmassa aliarvioida. Tee myös markkinointisuunnitelma ennakkoon, ja varaudu laittamaan siihen rahaa. Rahaa tehdäksesi sitä täytyy myös kuluttaa.

Muista verkostoituminen ja verkkojesi ylläpitäminen! Muilta yrittäjiltä voit saada tulevaisuudessa apua, ja heillä voi olla kokemuksia asioissa joissa tarvitset neuvoja.

Pidä huoli että erottaudut joukosta! Monilla aloilla kilpailua riittää, ja ainoa tapa selviytyä on pitää kiinni yrityksesi persoonallisesta imagosta – tämä erottaa sinut muista saman alan yrityksistä ja on juuri se syy miksi asiakas valitsee sinun yrityksesi monen muun joukosta.

 

Alussa saattaa tuntua siltä, että kun työt eivät tekemällä lopu ja energiaakin riittää, voi töitä paiskia loputtomiin. Älä kuitenkaan tee tätä, vaan pidä taukoja ja lomia. Yrittäjyys vie aikaa monilta muilta menoilta, mutta älä anna sen polttaa itseäsi loppuun, tai tapahtua että huomaat jossain vaiheessa ettei elämässäsi olekaan yhtään mitään muuta.